Portret van Alex VoorloopPortret van mij in februari 2017

Over mij en fotografie

Van kinds af aan heb ik interesse gehad in fotografie. Door de analoge Fujica st605n van mijn moeder waarmee ik af en toe mocht fotograferen, samen met een middag mijn eigen (zwart-wit) foto's ontwikkelen bij mijn opa in zijn doka werd de interesse verder aangewakkerd.

Rond het jaar 2000 kochten mijn ouders een Canon PowerShot A40, die ik vaker in mijn handen had dan mijn ouders, in 2005 kocht ik daarom mijn eigen compactcamera, een Canon Powershot A95.

In 2008 kocht ik een 450D met kitlens, voor meer en sneller controle over de instellingen. Bewust fotograferen, dat kwam pas toen ik vrijwilliger werd bij de lokale omroep van Purmerend en werd onderwezen in het nemen van de juiste foto door een door mij erg gewaardeerde collega.

Hoewel het steeds beter gaat, fotografeer ik toch nog steeds niet erg graag mensen. Omdat ik transgender ben hebben mensen de neiging erg ongemakkelijk te reageren als ze doorkrijgen dat ze niet met een vrouw maar "eigenlijk met een meneer" van doen hebben. Dat is voor de mensen in kwestie niet prettig, maar voor mijzelf kan het ook erg ongemakkelijk zijn, uitleggen dat het me weinig uitmaakt helpt vaak niet.

Naast andere hobbies heeft de fotografie in de loop der jaren een hele grote plek ingenomen, iets dat ook te zien is aan mijn fotografie-pagina's, die zijn verreweg het meest uitgebreid.

Over mij en mijn 3D hobby

In het jaar 2000 leerde ik het gratis 3D ontwerp-programma Anim8or kennen, een programma waarmee ik nog altijd modelleer, maar de modellen render in Blender.

De grotere, complexe modellen waar ik in 2005 mee begon, zoals station Zaandam, de DD-AR trein en de DuveDec bus, heb ik nooit weggegooid, in tegenstelling tot de kleinere modellen.

Van al mijn modellen is de DuveDec bus het meest voltooide model, maar het is lastig het model verder af te maken omdat ze niet meer in actieve dienst rondrijden.

Portret van Alex Voorloop tijdens Parckpop 2013Ik op 11 augustus 2013, op een van de twee podia in het Burgemeester van Oorschotplantsoen in Ilpendam

Cameraman bij de lokale omroep van Purmerend

Sinds november 2009 ben ik cameraman bij de lokale omroep van Purmerend. Purmerend vierde in 2010 600 jaar stadsrechten en deed een gooi naar het wereldrecord voor het langste tafelkleed ter wereld, waar RTV Purmerend live verslag van deed, en er waren ook nog gemeenteraadsverkiezingen.

De foto links is gemaakt door Arjan Groeneveld tijdens Parckpop 2013 en is met zijn toestemming hier geplaatst. Tijdens Parckpop loop ik afwisselend een aantal uur met de camera op mijn schouder om de artiesten op het podium in beeld te nemen.

Mijn YouTube profiel is niet zo actief, helaas, maar ik plaats er af en toe een video.

Contact

Als je me zou willen bereiken om een vraag te stellen of iets dergelijks, kun je me bereiken op .